Verf spuiten Groningen

Verf spuiten, of ook wel latex spuiten genoemd, is het spuiten van wanden, muren en plafonds met latex muurverf. Deze verftechniek biedt een aantal fijne voordelen. We bespreken ze hieronder.

Kleur en ondergrond bij verf spuiten
Latex verf spuiten kan in principe in iedere gewenste kleur. Er is ook keuze uit verschillende glansgraden in het spuitwerk zoals bijvoorbeeld matglans of zijdemat. De muurverf wordt met behulp van speciale Wagner spuitapparatuur aangebracht op het te schilderen oppervlak. Deze techniek dient echter wel uitgevoerd te worden door een vakman die gespecialiseerd is Wagner latexspuiten of muurverfspuiten. Verf spuiten is toepasbaar bij binnenschilderwerk en ook buitenschilderwerk.

Latex muurverf kan op vele verschillende ondergronden gespoten worden, zoals bijvoorbeeld op pleisterwerk, spack, gipsplaten, granol, beton, steen en meer. Het fijne van de spuittechniek is dat gladde oppervlakken mooi glad blijven en dat bij oppervlakken met een structuur juist deze structuur behouden blijft.

 

Wat zijn de voordelen van verf spuiten

Het werken met de verfspuit techniek brengt een aantal fijne voordelen met zich mee.

Mooier verf resultaat
Latexspuiten geeft een mooier resultaat dan de gebruikelijke schildertechnieken met bijvoorbeeld roller en kwastwerk. Dat komt omdat schilderwerk dat wordt aangebracht met een roller of kwast vrijwel altijd een ‘aanzet’ geeft en daarnaast behoorlijke kans op strepen en banen. Hoe erg dit zichtbaar blijft hangt af van onder andere de laagdikte van de verf, de kleur en droging. Ook zorgt het altijd voor een dekkend eindresultaat.

Snelheid van schilderwerk
Het spuiten van muren en plafonds gaat aanzienlijk sneller dan iedere andere manier van verf aanbrengen. Dit wordt vooral duidelijk zichtbaar wanneer er grote oppervlakten verf worden gespoten. Hoeken waar normaal gesproken met kwast of roller lastig bij gekomen wordt, zijn met een verfspuit gemakkelijk te bereiken en snel van een mooie laag verf te voorzien.