Tips

Hoe jouw woning met een houten schutting te verfraaien

Ben jij op zoek naar ideeën voor het verfraaien van de omheiningen voor jouw voortuin, achtertuin of zelfs terrasruimte? Dan ben je hier op de juiste plek beland. Een omheining wordt traditioneel gebruikt om een grens af te bakenen en veiligheid te bieden. Maar dat betekent niet dat andere ideeën voor een schutting ook niet mooi en nuttig kunnen zijn.

Een correct geplaatste houten schutting biedt een ideale achtergrond voor planten en beschermt de tuin tegen extreem winterweer. Om jou op weg te helpen, hebben we hier een aantal ideeën voor het decoreren van schuttingen verzameld. Deze combineren de functionaliteit met stijl en vullen jouw andere tuinideeën ook perfect aan.

Geef jouw houten schutting een moderne look

Als je naar een eigentijdse uitstraling op zoek bent, dan is het aan te raden om schuttingpanelen met een lichthouten afwerking te kiezen. Je doet dit om te voorkomen dat jouw omheining er saai uitziet. Je kunt er eventueel een buitenspiegel aan ophangen om zo het zonlicht te weerkaatsen en jouw terras interessanter te maken. Dit is ook een slimme truc voor als je naar een oplossing op zoek bent om een compacte tuinruimte groter te laten lijken.

Maak een verticale tuin van jouw omheining

Je kunt jouw eenvoudige schutting heel simpel in een levende muur veranderen. Terwijl al het groen van de klimplanten over de verticale oppervlakken groeit, biedt dit veel voordelen. Zo’n levende groene muur kan immers gebouwen koel houden, de luchtkwaliteit verbeteren en lawaai verminderen. Klimrozen zijn ook prachtig voor het decoreren van een houten schutting.

Verlicht je houten schutting

Speciale buitenverlichting op batterijen of op zonne-energie kan gemakkelijk voor een speels lichteffect zorgen in en rond een schutting, latwerk of zelfs door heggen en bomen worden gewikkeld. Lichtslingers die geschikt zijn om permanent buiten te te plaatsen geven een geweldig effect voor als de zon ondergaat en je heel knus op jouw terras wilt zitten.

Gebruik niet geheel afgesloten schutting panelen

Als jij je eigendom om privacy redenen niet geheel met een dichte schutting af hoeft te sluiten, ga dan liever voor een lamellen omheining voor jouw tuin. Dit is een vriendelijker benadering om de grenzen van een tuin te bepalen, zonder dat deze geheel omsloten aanvoelt. De smalle openingen tussen de houten lamellen laten zo toch nog een glimp van het groen daarachter zien. Het verlengt zo het zicht op de tuin, terwijl de houten schutting toch nog steeds het terrein afbakent. Je kunt voor wat extra impact en groen een klimop tussen de lamellen rijgen.

Versier jouw houten schutting met hangende bloempotten

Kleine hangende bloempotten aan een schutting, gevuld met hangplanten of eenjarige zomerbloeiers, zien er altijd vrolijk uit en stellen jou ook in staat om de veranderingen van elk seizoen te tonen. Betaalbaar en gebouwd om lang mee te gaan, bieden houten schuttingen met de juiste decoratie jou het hele jaar door het gevoel alsof jij deel van het buitenleven uitmaakt. Dit zelfs als jij je gewoon in je achtertuin bevindt.