Advies

Kleine klusjes in huis met een hoog gewin

Het samenstellen van een to-do-list is een fantastische manier om ervoor te zorgen dat je één van de belangrijkste dingen in je leven beschermt: het huis waarin je leeft. Juist daarom delen we hier een lijst van kleine klusjes in huis die een grote impact op je woning hebben.

Maak je ramen schoon

Met een simpele glasspray en een droge doek laat jij jouw ramen weer prachtig glanzen en verwijder je ook direct al het opgehoopte vuil. Als bonus laten al je schone ramen nu nog veel meer zonlicht binnen. Het licht waar iedereen zoveel van houdt!

Pak de rommel in je hal of entree aan

Er is in veel woningen niet een betere plaats te vinden die meer rommel verzamelt dan jouw entree of hal. De post, jassen, schoenen en boodschappentassen komen hier allemaal als eerste aan als jij thuiskomt en komen vaak ook niet veel verder. Besteed een paar minuutjes aan het sorteren en opruimen van deze rommel. Want de eerste indruk in jouw woning is tenslotte alleszeggend. 

Heb je geen plek om alles te organiseren? Een halkast en/of eenvoudige haken zijn daar gemakkelijke en aantrekkelijke oplossingen voor. Een nieuwe inloopmat op maat zal jouw entree er ook gelijk een stuk aantrekkelijker uit laten zien. Want dit is de snelste en handigste manier om de nattigheid én viezigheid van buiten in de rest van je woning tegen te houden.

Voeg bloemen en planten aan je huis toe

Dit is bijzonder eenvoudig en hoeft echt niet duur te zijn. Want iedereen houdt van bloemen omdat ze ons huis snel tegen een betaalbare prijs een stuk mooier maken. Kamerplanten zijn daarnaast een geweldige manier om je huis een beetje gezelliger te maken.

Al deze kamerplanten zijn bovendien goed voor je gezondheid. Ze doen in wezen het tegenovergestelde van wat wij doen als we ademen: zuurstof afgeven en koolstofdioxide opnemen. Dit verfrist niet alleen de lucht in huis, maar verwijdert ook schadelijke gifstoffen.

Ruim een boekenplank op… of stiekem twee

Alle visuele rommel zorgt ervoor dat jouw huis er al snel ongeorganiseerd uitziet. Dit probleem is echter bijzonder gemakkelijk op te lossen. Kies gewoon een paar goed zichtbare planken uit (zoals een boekenplank of open keukenrek). Verwijder alles hiervan, veeg het af en vervang eventueel items. Zorg ervoor dat je alles weggooit of opnieuw herschikt wat er niet meer bij past.

Verleng de levensduur van al jouw apparaten

Het verzorgen van jouw wasmachine en droger is meer dan een goed idee om de levensduur van jouw favoriete huishoudelijke apparaten te verlengen. Het is immers een veiligheidsmaatregel! Het is bijvoorbeeld van top belang om het pluisfilter van de wasdroger regelmatig schoon te maken. Daarnaast wordt het ook aanbevolen om rond de drie maanden dit pluizenfilter van de droger te wassen. Dit om eventuele chemische resten die de luchtstroom blokkeren te verwijderen. En elk jaar moet je ook de regelmatig de filters van jouw afzuigkap in de keuken reinigen.  

Fake het met geur!

Als laatste melden we graag dat een goed ruikend huis een enorme impact heeft op hoe andere mensen de netheid van je huis ervaren. Vergeet daarbij al die luchtverfrissers met een nep geur en maak gebruik van een aroma diffuser. Deze zorgt voor een aangename en natuurlijke geur in je huis.

We willen allemaal graag een schoon en georganiseerd huis, maar we willen er niet per se veel tijd in steken. Gelukkig kunnen alle bovenstaande klusjes allemaal in een mum van tijd gedaan worden. Zo zal je bijzonder vlot, en zonder al teveel moeite, een schoon huis hebben!