Advies

De beste kluskleding

Steeds meer mensen doen hun klussen zelf. Bijvoorbeeld als ze een huis hebben gekocht waarin nog heel wat moet gebeuren. Je kunt natuurlijk van alles aantrekken tijdens het klussen maar soms is het handig om te kijken wat voor klussen je moet gaan doen. Sommige klussen vereisen speciale kleding om het zo veilig mogelijk voor je te maken.

Ruimzittende kleding

Wat je veel ziet, is dat mensen graag oude en ruimzittende kleding dragen tijdens het klussen. Je kunt hierbij denken aan het verven van een kamer of het zelf stucen van een wand wanneer je net verhuist bent maar ook aan het doen van klussen in de tuin. Dat werkt natuurlijk prima. Je hebt vast wel oude kleding die je tijdens het klussen goed kan afdragen. Voor veel klussen is het vaak ook fijn om ruimzittende kleding te dragen die lekker vies mag worden: je kunt je er vrij in bewegen.

Kluskleding voor in de tuin

Bij het klussen in de tuin, is er ook speciale kleding die je helpt bij je activiteiten. Als je bijvoorbeeld tegels moet zetten, dan is het natuurlijk belangrijk om dit op een zo comfortabele manier te doen. Hiervoor heb je speciale kniebescherming nodig die zorgt voor goede steun aan je knieƫn. Zo krijg je geen pijn tijdens het doen van deze werkzaamheden en kun je het langer volhouden.

Kluskleding vrouw en kluskleding man

In verschillende bouwmarkten kun je speciale kluskleding kopen. Mannen en vrouwen hebben vaak dezelfde soorten overalls aan tijdens het klussen. De maatvoering is vaak wel aangepast. Toch zie je hier een daar wel wat verschillen. Zo is er vaak veel meer bouwvakkerskleding te koop voor mannen dan voor vrouwen. Dit kan te maken hebben met het feit dat veel meer mannen in de bouw werken. Er zijn ook verschillende webwinkels met kluskleding van mannen en vrouwen te vinden.

Veiligheidskleding voor tijdens het klussen

Tijdens sommige klussen is het noodzakelijk dat je speciale veiligheidskleding draagt. Kenmerkend voor dit soort kleding is dat het is gemaakt van speciale materialen waarmee er wordt gezorgd dat je bijvoorbeeld wordt beschermd tegen brandwonden of het doordringen van gevaarlijke stoffen. Je kunt hierbij denken aan brandwerende kleding of kleding die gemaakt is van stevige materialen die je lichaam beschermd tegen vonken. Ook een veiligheidsbril is een voorbeeld van kleding in deze categorie. Als je bijvoorbeeld moet lassen, dan komen er allerlei vonken vrij. Deze vonken kunnen je zicht beschadigen wanneer deze in je ogen komen.

Het is dus niet altijd belangrijk om rekening te houden met wat je lekker vindt zitten, maar ook wel degelijk wat veilig is om te dragen. Dit is natuurlijk afhankelijk van het soort klussen dat je doet. Let dus heel goed op je veiligheid en daarna kun je kijken naar wat je fijn vindt zitten. Zet je veiligheid dus altijd voorop.