Plezier

Grapjes over klussen

Tijdens het klussen gebeurt er altijd wel wat. En soms lig je in een deuk omdat iemand iets leuks heeft vertelt. Wil je het later herhalen dan weet je soms de clou niet meer. Om deze een beetje te oefenen worden hieronder een aantal grappen over klussen, doe-het-zelven, behangen en schilderen verzameld. Wellicht een leuke bron om een grapje te maken bij een volgende klus.

Grappen over bouwen en klussen

15.000 stenen (bron: Online grappen)

Een man komt de Praxis binnen en bestelt 15.000 bakstenen. “Goh,” zegt de verkoper “15.000 bakstenen, gaat u een huis bouwen?” “Nee, een barbecue” zegt de man. De verkoper lacht een beetje en zegt “maar meneer, daar heeft u toch geen vijftienduizend stenen voor nodig?” Waarop de man zegt “Wel als je op de 12de verdieping woont”

Wat moet jij? (bron: Online grappen)

Een loodgieter staat zijn nodige spullen voor een klus uitladen. Er komt een Turkse vrouw op het balkon staan en roept: “Wat moeten jij?” De loodgieter zegt: “Ik kom voor een schijtbak die niet werkt.” Ow, wacht zegt de vrouw en roept naar binnen : “Achmed!! Het is voor jou, de sociale dienst!”

Grappen over behangen

Flat behangen (bron: De beste moppen

Een gozer wil in zijn flat alle kamers van een nieuw en fris behangetje voorzien, hij vraagt zich af ‘hoeveel rollen behang heb ik dan nodig?’ Opeens bedenkt hij zich dat zijn Belgische bovenbuurman net zijn hele flat opnieuw had behangen. Hij loopt naar boven en vraagt aan de buurman: “zeg buurman, hoeveel rollen behang had jij nodig voor jouw flat?” De buurman: “achttien rollen!” Dus die gozer naar de bouwmarkt en gaat terug naar zijn flat, hij plakken én plakken, toen hij klaar was had hij acht rollen behang over. Dus hij weer naar de Belgische bovenbuurman en zegt: “hey man, ik heb acht rollen behang over!” waarop de buurman zegt: “dat klopt, had ik ook!”

Hoofdrekenen (bron: De beste moppen)

Op een school wil een onderwijzer testen of de kinderen nog wel kunnen hoofdrekenen. Hij geeft een opdracht aan Jantje. “Jantje, om een kamer te behangen heb je 7 rollen behang nodig. Eén rol behang kost €11,35. Hoeveel kosten 7 rollen behang?” Jantje denkt heel lang en diep na. De onderwijzer kijkt hem aan en vraagt: “Weet je het al?” Waarop Jantje antwoordt: “Ik ga die muren wel schilderen.”

Grappen over schilderen

Schilder uit de achterhoek (bron: De beste moppen)

Een schilder in de achterhoek kreeg van Rijkswaterstaat een mooie opdracht. Hij moest strepen schilderen op de weg. De eerste dag schildert hij 300 meter strepen. De tweede dag 125 meter strepen. De derde dag 60 meter strepen. Een ambtenaar van Rijkswaterstaat vraagt de schilder: “Zeg schilder waarom loopt uw productiviteit zo achteruit?” De schilder zegt: “U moet natuurlijk niet vergeten dat de afstand tussen verfpot en kwast steeds groter wordt.”

Drie vrouwen die de liefde bedrijven (bron: De beste moppen)

Drie vrouwen die de liefde bedrijven: drie keer een ander verlangen.
De prostituee kijkt naar het plafond en denkt: “Wanneer gaat hij stoppen?”
De minnares bekijkt het plafond en denkt: “Wanneer komt ‘ie weer langs?”
De echtgenote bekijkt het plafond en denkt: “Wanneer gaat hij het schilderen?”

Hoe vind je nog meer grappen voor het klussen? 

  • Zoek bij de beste moppen onder de categorie behangen, schilderen, zaag, hamer, glas, badkamer. 
  • Bij online grappen kun je ook specifiek kijken naar de categorie mannen grappen als je met je vrienden aan de slag bent.