Tips

Handige verhuistips

Bij een verhuizing komt er veel op je af en moet jij je buigen over het leeghalen van je oude woning en het inrichten van je nieuwe onderkomen. Om de verhuizing soepel te laten verlopen, is goed voorwerk onmisbaar. Trek je beste kluskleding aan en maak gebruik van onderstaande verhuistips, dan kun jij deze drukke periode met vertrouwen tegemoet zien.

Tip 1: verhuistips checklist maken

Online kun je op meerdere websites een verhuistip checklist vinden die helpt bij alle werkzaamheden die je tegenkomt, als je zelf verhuizen gaat. Dit varieert van het regelen van gas, water en licht en het opmeten van je nieuwe woning tot het regelen van de benodigde verzekeringen. Vink af wat je hebt geregeld en je ziet direct welke taken je nog te doen staan. Pas ook de volgende verhuistips toe om zoveel mogelijk handvaten te hebben voor je gaat verkassen naar je nieuwe stek.

Tip 2: gebruik een planning

Door je verhuizing tot in de puntjes te regelen, weet je exact welke zaken op een bepaald moment moeten worden geregeld. Zodra zeker is dat je gaat verhuizen, begin je met het opzeggen van de huur of het verkopen van je oude woning. Oriënteer je alvast op energieleveranciers in je nieuwe woonomgeving en buig je over alle financiële onderwerpen. Alles wat met financiën te maken heeft, moet zo snel mogelijk worden geregeld.

Tip 3: pak tijdig alle dozen in

Bij de verhuis tips kan het tijdig inpakken van dozen niet ontbreken. Hoe meer dozen je inpakt voor je gaat verhuizen, des te beter verloopt de dag waarop je verhuist. Heb je een kamer in huis leeg? Zet hier langzaamaan alle dozen in die je vult met spullen die je de komende periode niet gebruikt. Ook als je geen ruimte over hebt, is het inpakken van verhuisdozen een goed idee. Vergeet niet op elke doos te zetten waar deze in het nieuwe huis komt te staan. Zo kunnen alle dozen direct in het juiste vertrek worden neergezet.

Tip 4: machines legen en meubels demonteren

Naarmate de datum van verhuizing volgt, is het tijd om je vriezer en koelkast leeg te maken. Laat de verhuisdag soepel verlopen door tafels, kasten en je bed van tevoren uit elkaar te halen. Dit scheelt op de dag zelf veel werk en is praktisch met het vullen van de verhuiswagen of auto’s.

Conclusie

Verhuistips toepassen is handig om gestructureerd naar je verhuizing toe te werken. Via een checklist kun je per afgehandelde klus afvinken wat je hebt gedaan. Het tijdig regelen van financiële zaken en het inpakken van niet noodzakelijke spullen houdt de periode in aanloop naar je verhuizing overzichtelijk. De verhuistips zorgen voor overzicht in een rumoerige periode.