Tips

Polycarbonaat platen zorgen voor meer veiligheid

Inbraakwerende beglazing wordt de laatste jaren steeds meer toegepast door bedrijven en particulieren. Een belangrijke reden is de toenemende criminaliteit en het gevoel van onveiligheid. De kunststof Polycarbonaat en dan in plaatvorm is hierbij uitstekend geschikt om te gebruiken. Polycarbonaat plaat onderscheidt zich ten opzichte van andere kunststoffen en glas door haar zéér hoge slagvastheid in combinatie met de optische zuiverheid. Zo zijn Polycarbonaat platen maar liefst 250 keer sterker dan glas in dezelfde dikte. Deze unieke combinatie van slagvastheid en transparantie zorgen ervoor dat Polycarbonaat platen veel worden gebruikt voor bouwkundige beglazings- en beveiligingstoepassingen.

Het bewerken van Polycarbonaat platen gaat erg eenvoudig

Het bewerken van Polycarbonaat platen kan over het algemeen met standaard gereedschap worden uitgevoerd. Zo zijn Polycarbonaat platen goed te zagen, te boren, te frezen en te verspanen. Het bewerken van deze sterke en transparante kunststof gaat vooraf of tijdens de bouwklus dan ook eenvoudig en snel. Meer informatie over het bewerken van Polycarbonaat platen kunt u vinden op vinkkunststoffen.nl.

LEXAN™, een begrip in de markt

Binnen de markt voor Polycarbonaat platen is de merknaam LEXAN™ al decennia lang een begrip. Dit gerenommeerde kunststof plaatmateriaal is te verkrijgen in vele formaten, diktes en uitvoeringen. De toepassingsgebieden van Lexan platen bestaan voor een belangrijk deel uit veiligheidsbeglazing, overkappingen, machinekappen en lichtreclames. Naast de standaard uitvoering zijn ook de uitvoeringen LEXAN EXELL™ D en LEXAN MARGARD™ MR5E beschikbaar. Deze worden vaak ingezet voor massieve beglazingstoepassingen.

De Lexan Exell D uitvoering heeft aan beide zijden van de plaat een UV-coating. Hierdoor zijn de platen goed beschermd tegen vergeling als gevolg van weersinvloeden. Voor deze platen geldt een gelimiteerde garantie van 10 jaar tegen vergeling, verlies van lichttransmissie en breuk. De garantievoorwaarden zijn vooraf op te vragen.

Lexan Margard MR5E is speciaal ontwikkeld voor toepassingen die wat krasgevoeliger zijn. Deze transparante Lexan Margard MR5E platen zijn aan beide zijden voorzien van een super kraswerende coating en voor deze platen geldt een gelimiteerde garantie van 7 jaar tegen breuk, vergeling en coating delaminatie. De garantievoorwaarden zijn vooraf op te vragen.