Tips

Verschillende manieren om duct tape te gebruiken voor kleine huisreparaties

Iedereen heeft hem wel ergens in de la in de keuken of in de gereedschapskist liggen: die rol duct tape voor het geval van nood. Duct tape kan je eindeloos gebruiken om dingen snel te fixen. Denk dan bijvoorbeeld aan de stofzuigerstang die het begeeft of om te gebruiken wanneer je gaat schilderen. De opties zijn eindeloos en dus altijd handig om in huis te hebben.

Het begin van deze zilveren wondertape

Duct tape is ontworpen in 1943 als manusje van alles tijdens oorlogssituaties. Het moest sterk genoeg zijn om te dienen voor reparaties, en daarnaast ook een wond kunnen afdichten. Het moest makkelijk af te scheuren zijn, maar ook ontzettend sterk. Daarom is duct tape (van het Nederlandse ‘doek’ tape) gemaakt van een geweven stof, die heel sterk is maar makkelijk af te scheuren is in de breedte. Dit maakt het uitermate geschikt voor gevallen waar je snel iets moet repareren, zonder dat dit permanent is of veel lijmresten achter zou laten zoals bij andere reparatiemethoden. Zie hier bijvoorbeeld een site om de voorraad weer aan te vullen mocht hij opgebruikt zijn.

Iets afdichten tijdens een hoosbui

Een van de toepassingen waarvoor je duct tape in en om het huis kan gebruiken is om af te dichten. Is het bijvoorbeeld ontzettend aan het regenen, maar heeft de hagel van gister een gat gemaakt in het zeil van de patio tent? Dan kun je jouw rol van Kortpack gebruiken om dit waterdicht weer te sealen. Hierbij is het voordeel van duct tape niet alleen dat het snel is, makkelijk af te scheuren en bij de hand, maar ook dat het waterbestendig is en dus tijdens die hoosbui makkelijk blijft plakken. Misschien is de regenpijp wel gebarsten! Dat is met een rol duct tape snel opgelost. Daarnaast laat de tape ook nog relatief weinig lijmresten af bij het verwijderen, zodat de overgang naar een permanente reparatie zo gepiept is.

In en om het huis gebruiken

Er zijn ontelbaar toepassingen te bedenken van die zilveren rol wondertape. Bijvoorbeeld een kapotte schoen, maar je nog mee naar huis moet komen. Met een stuk duct tape kun je het net nog wat rekken tot je iets kan repareren of kan vervangen met iets nieuws. Ook een gat in je regenjas, of een probleem aan de behuizing van je auto of een elektronisch apparaat kun je oplossen met duct tape. Al met al, het is niet lastig om 5 manieren te bedenken om die rol duct tape in de la zijn nut te laten bewijzen in en om jouw huis! Makkelijk te gebruiken, snel en bestendig tegen weer en wind. Geen wonder dat iedereen wel zo’n rol heeft liggen!