Advies

Waarom je dakramen kiest in een nieuw te bouwen huis

Dakramen zijn vaak een over het hoofd geziene optie waarvan meer huiseigenaren zouden moeten profiteren bij het plannen van een nieuwbouwwoning. Je zou in eerste instantie kunnen denken dat dakramen alleen maar nuttig zijn om naar te kijken, maar er is veel meer dat je zou moeten weten. Een natuurlijke lichtbron kan per slot van rekening heel simpel veranderen hoe jouw huis aanvoelt en functioneert.

Visueel openen voor fijn zonlicht

De toevoeging van een dakraam is dan ook een geweldige manier om delen van jouw nieuwe huis visueel te openen door er natuurlijk zonlicht doorheen te laten schijnen. Al dit zonlicht kan helpen stress te verminderen, de bloeddruk te verlagen en biedt nog meer gezondheidsvoordelen.

Dakramen kunnen daarnaast een grote bijdrage aan zowel de energie-efficiëntie als het comfort in jouw nieuwe woning leveren. Ze zijn veelal behoorlijk onderhoudsarm, waarbij ze regelmatig schoonmaken het belangrijkste onderhoud is. Dakramen bieden verder een uitzonderlijke warmte-isolatie, lichttransmissie en geluidsreductie.

Het opvrolijken van een ruimte

Een beetje extra licht nodig in je leven? Overweeg dan om een dakraam in een kamer met weinig natuurlijk licht te installeren. De introductie van een natuurlijke lichtbron kan een ruimte behoorlijk opvrolijken. Het is alsmede een veilige manier om de hoeveelheid licht in jouw hele huis te vergroten. Het biedt zo een ideale mogelijkheid om een ruimte die anders te donker is en wellicht onbenut zal worden als een omgeving te gebruiken om in te spelen, te werken of om iemand te laten logeren.

Een glimp van de buitenwereld

Een dakraam in de slaapkamer is de meest private manier om toch nog een glimp van de buitenwereld op te vangen. Dit vooral ‘s nachts onder de sterrenhemel. Dakramen kunnen eveneens voor een geweldige natuurlijke lichtinval in badkamers op zolders zorgen.

Dakramen zijn energiebesparend

Één van de grootste verkoopargumenten van het installeren van dakramen is de besparing op de lange termijn. Hoewel veel mensen denken dat het hebben van dakramen de energierekening hoger zal maken, besparen ze jou in feite geld. Je hoeft immers minder elektriciteit te gebruiken om jouw huis goed verlicht te houden. Des te minder je de lichten aan hoeft te doen, des te lager jouw energierekening zal zijn.

Een perfecte ventilatie in een huis

Dakramen ventileren tevens, zonder enig energieverbruik, op een natuurlijke wijze de woning. Deze ventilerende dakramen creëren namelijk een afzuigeffect dat warme lucht naar boven en uit het dakraam trekt, terwijl er koelere en frissere lucht haar plaats in het hele huis inneemt. Dakramen zijn bovendien dusdanig ontworpen om meer licht dan warmte binnen te laten, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken dat de zon jouw huis zal oververhitten.

Voor extra comfort en woonkwaliteit

Dakramen worden vaak als een luxe toevoeging aan een huis gezien. Dakramen voegen echter veel comfort en extra woonkwaliteit toe. De cosmetische veranderingen via dakramen kunnen evenzo de waarde van jouw huis vergroten en bepaalde zolderkamers een aantrekkelijke, natuurlijke lichtsfeer verstrekken. Dus waarom zou jij niet aan de toevoeging van dakramen in jouw nieuwe huis gaan denken?