Tips

Gordijnen ophangen zonder boren: zo doe je dat

Raamdecoraties zijn onmisbaar. Het zorgt er niet alleen voor dat de ramen goed bedekt zijn om de ogen van pottenkijkers buiten te houden, maar ook zorgt het voor een mooie aankleding binnen elk interieur. Wat belangrijk is om te weten is dat een goede raamdecoratie stevig bevestigd dient te zijn. Maar heb je daar altijd een boormachine bij nodig? Het antwoord op deze vraag is: zeker niet! Integendeel zelfs! Het is tegenwoordig mogelijk om gordijnen en andere raamdecoraties te bevestigen zonder dat hier een boormachine aan te pas hoeft te komen.

Het hangen van plisségordijnen zonder schroeven

Plisségordijnen zijn gordijnen die worden gebruikt om de inrichting van een kamer net iets moderner te laten zijn. Deze raamdecoratie is modern en ideaal in gebruik. Daarnaast kunnen deze ook in elke kamer worden gehangen. Een goede manier om deze gordijnen op te hangen is door middel van klemmen die opgeplakt kunnen worden. Dit werkt als volgt: de klemmen zijn gemaakt van stevig materiaal, zoals kunststof en voorzien van een plakstrip. Deze plakstrip kan vervolgens worden bevestigd aan hout of aan glas waardoor de gordijnen vervolgens in de klemmen kunnen worden gehangen. Zo zijn ze stevig bevestigd en praktisch in gebruik.

Er kan ook gebruik worden gemaakt van klemmen die speciaal geschikt zijn voor draairamen en kiepramen. Deze klemmensets bestaan uit universele haken die kunnen worden bevestigd aan het draaiende deel van het raam. Dit gebeurt vaak ook door middel van een plakstrip. Vervolgens kan het gordijn in deze haken worden bevestigd. De haken zitten stevig bevestigd en zo heb je een prachtig gordijn die zonder boren voor het raam kan worden gehangen.

Rolgordijnen ophangen zonder boren

Gordijnen ophangen zonder boren is vaak ook gewenst binnen de categorie rolgordijnen. Het mooiste aan rolgordijnen is dat deze mooi langs het raam kunnen worden bevestigd nadat je een keuze hebt gemaakt uit de soorten kozijnen. Hierdoor is privacy gegarandeerd en is het ook gewoon mogelijk om het gordijn zo hoog op te trekken als je maar wilt om het gewenste lichtinval te creëren. Rolgordijnen zijn daarnaast ook steeds populairder omdat er zoveel verschillende types zijn dat het in elke kamer kan worden bevestigd.

Maar ook voor dit type gordijnen is het niet nodig dat je deze bevestigt door middel van boren en schroeven. Ook bij deze gordijnen kan er worden gekozen voor klemsteunen of door de bevestigingen te plakken. Zo heb je rolgordijnen niet alleen op een prachtige manier opgehangen, maar heb je ze ook stevig voor het raam hangen en is het effect vaak mooier dan wanneer je ze hebt ingeboord.

Gordijnen ophangen zonder boren zal naar alle waarschijnlijkheid steeds populairder worden omdat mensen graag op zoek willen gaan naar mogelijkheden om het interieur net wat strakker aan te kleden en waarbij het mogelijk is om gebruik te maken van alternatieve bevestigingsmanieren. Het wordt alleen maar makkelijker om gordijnen op te hangen en de effectiviteit blijft hetzelfde als wanneer je ze zou inschroeven.